Warning: fopen(/home/yanalisc/storage/logs/openbay.log): failed to open stream: No such file or directory in /home/yanalisc/domains/yanalis.com/public_html/system/library/log.php on line 22Warning: fopen(/home/yanalisc/storage/logs/openbay.log): failed to open stream: No such file or directory in /home/yanalisc/domains/yanalis.com/public_html/system/library/log.php on line 22Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/yanalisc/domains/yanalis.com/public_html/system/library/log.php on line 39Warning: fopen(/home/yanalisc/storage/logs/openbay.log): failed to open stream: No such file or directory in /home/yanalisc/domains/yanalis.com/public_html/system/library/log.php on line 22Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/yanalisc/domains/yanalis.com/public_html/system/library/log.php on line 39Warning: fopen(/home/yanalisc/storage/logs/error.log): failed to open stream: No such file or directory in /home/yanalisc/domains/yanalis.com/public_html/system/library/log.php on line 22 Kebaikan Spa Untuk Kecantikan Wanita Yang Perlu Anda Tahu

Kebaikan Spa Untuk Kecantikan Wanita Yang Perlu Anda Tahu

Posted by pengurus 27/01/2018 0 Comment(s)

Tahukah anda  bahawa spa  merupakan rawatan tradisional yang telah dilakukan oleh wanita di zaman kerajaan dahulu lagi. Dari beberapa negara, banyak puteri kerajaan telah melakukan spa untuk menjaga kulit mereka dan kesihatan. Mereka tetap segar dan menjaga kesihatan suapaya tidak mudah letih. Walau bagaimanapun, dalam era moden hari ini, spa telah menjadi rawatan kebiasaan untuk sesetengah orang. Mereka merasakan bahawa dengan melakukan spa pada hujung minggu menjadikan mereka lebih segar.

 


Terdapat begitu banyak manfaat spa yang baik untuk kita. Sebenarnya, bukan sahaja wanita yang boleh melakukan spa, malah termasuklah juga golongan lelaki dan kanak-kanak. Spa adalah trend hidup bagi sesetengah orang yang sudah mengetahui kelebihan spa.

 

Kebaikan Spa Untuk Kecantikan Wanita Yang Perlu Anda Tahu

 

 

Berikut adalah kelebihan atau kebaikan spa untuk kecantikan wanita yang perlu anda ketahui.

 


1. Mengekalkan Kecantikan
Kelebihan spa adalah untuk kecantikan seorang wanita. Sekarang, banyak spa moden menggunakan pelbagai rawatan yang boleh menjadi pilihan untuk korang. Terdapat rawatan yang menggunakan buah-buahan semulajadi, coklat, susu dan beberapa bahan semulajadi lain yang akan menjadikan korang kelihatan lebih cantik.

 


2. Mengekalkan Kesihatan
Di samping mengekalkan kecantikan, spa juga bermanfaat untuk mengekalkan kesihatan yang baik, kerana di spa ada bahagian-bahagian seperti scrub, urutan, dan mandian yang sangat bermanfaat untuk mengekalkan kesihatan kulit korang. Bukan hanya kulit yang sihat di luar, tetapi juga boleh memberi nutrien untuk tisu kulit kita tau.

 


3. Menjadikan Kulit Lebih Bersih
Dengan melakukan spa terutama pada scrub, ini menjadikan kulit kita lebih bersih dan putih. Jus buah atau bahan semulajadi yang terdapat di scrub boleh membersihkan kulit kita dari kulit kusam, mengeluarkan sel kulit mati, dan sebagainya.

 


4. Menyegarkan Tubuh Badan
Dengan urutan dan pantulan setiap bahagian badan, menjadikan tubuh kita lebih segar, lebih sihat dan lebih santai. Biasanya, selepas rawatan spa, kami akan berasa lebih ringan dan tidak lagi berasa letih kerana aktiviti harian.

 


Jadi, adakah korang akan mula membuat spa untuk kesihatan kulit? Jom ke spa setiap hujung minggu, sekurang-kurangnya dua minggu untuk menjadikan korang lebih cantik dan sihat. Ada spa yang best2 area tempat korang? Meh suggest kat sis dan pembaca blog ni kat ruangan komen.

Leave a Comment

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/yanalisc/domains/yanalis.com/public_html/system/library/log.php on line 39Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/yanalisc/domains/yanalis.com/public_html/system/library/log.php on line 39Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/yanalisc/domains/yanalis.com/public_html/system/library/log.php on line 39