Sunblock Terbaik Untuk Kulit Muka

Posted by pengurus 19/12/2017 0 Comment(s)

Sunblock Terbaik Untuk Kulit Muka - SPF 33

 

Assalamualaikum.. Hai kesayangan sis.. Ok hari ini sis cuma nak share produk yang orang suka apply bila ada aktiviti luar jeng jeng jeng iaitu produk Sunblock Moisturising Cream.

 

sunblock yanalis

 
 
Jadi mari sis tekankan untuk hari ini, SUNBLOCK IS KEY. Sunblock adalah kunci? Apa?
 
 
Ya, sunblock adalah kunci kejayaan. Kejayaan kulit yang terpelihara. Most girls tak sedar lagi kepentingan sunblock sebab kita terikut budaya Barat yang mana bila nak pergi swimming atau berjemur lama (untuk kita adalah bersukan, latihan perbarisan,mandi laut) sahaja kita akan selaput diri ini dengan sunblock.
 
 
Walhal, melihatkan keadaan cuaca dan keterikan mentari  negara kita ini, sunblock harus diapply SETIAP HARI, sebelum melangkah keluar..
 
 

 

Sis juga menggalakkan anda minum air putih secukupnya mengikut berat badan antara ramai yang x tau kan? Yang dah tau baguslah teruskan usaha itu yeahh!

 

 

Ok, yang seterusnya sis nak share apa kelebihan utama yanalis sunblock moisturising cream ini:


1- Melindungi kulit dari sinaran matahari seperti UVA & UVB
2- Melindungi protein di bawah permukaan kulit seperti keratin,elastin dan kolegen
3- Melindungi dari penyakit lain seperti katarak,kerosakan kulit dan merendahkan imunisasi badan
4- Melindungi kulit dari kedutan, bintik-bintik hitam dan jeragat

 

 

Antara perkara yang perlu diiberi perhatian ketika mengunakan sunblock adalah:

1- Pastikan sunblock anda mempunyai spf 30 ke atas
2- Pastikan sunblock anda melindungi kulit anda dari uva&uvb
3- Gunakan sunblock sebelum menggunakan krim siang atau foundation
4- Boleh digunakan sekerap mungkin
 

*tekstur berbentuk krim tapi tidak melekit
*tidak menyumbat pori-pori wajah yang menyebabkan punca jerawat
*tiada minyak mineral
 
 
Ok dah faham kan.. Sis tunjuk gambar dibawah cara apply sunblock yea:
 
 
 
Ehem-ehem....

 

 

Diva Yanalis bercuti bawa Sunbock

 

Tanpa sunblock, mungkin tak se-carefree ini bila bawah panas matahari. Penyelamat di waktu outdoor :’)

 

Itulah sebabnya kenapa sis mesti mesti mesti share pakai sunblock yanalis ini, supaya hati senang mengetahui kulit terpelihara dari kekejaman sinaran uv setiap kali anda buat outdoor activities.

 

Sunblock moisturising cream senang nak apply dan mudah dibawa kemana-mana tengok packaging yang kiut miut tu tpi the super power tau.

 

Dah boleh rasa tak betapa I loveeeeeee sunblock yanalis!!!

 

Ok, macam mana nak dapatkannya boleh terus? Klik je link wasap kat bawah ni:

http://sunblockmuka.wasap.my

Leave a Comment