(GAMBAR) Punca Buasir Dan Kebaikan Propolis Active Dalam Merawatnya

Posted by pengurus 27/12/2017 0 Comment(s)

Punca Buasir Dan Kebaikan Propolis Active Dalam Merawatnya

 

 

Apa Punca Buasir Dan Cara Rawatan Yang Sesuai?

 

Ketahui Apa Punca Buasir Serta Bagaimana Propolis Active Membantu MENGECUTKAN Buasir Anda Dan Cara Pengambilan Propopolis Active Yang BETUL"

 

 
 
Kajian mendapati ramai individu di Malaysia kini kerap mengalami masalah buasir yang berpunca dari pengambilan makanan yang tidak seimbang. Sembelit kerap kali dikaitkan dengan punca utama terjadinya masalah buasir.
 
 
kandungan propolis, khasiat propolis, madu lebah, madu propolis, pembekal propolis,
 
propolis active buasir, propolis buasir,
 
 
Buasir.. Ohhh Buasir..
 
 
Selalu sangat penyakit ini disebut-sebut dikalangan masyarakat dan tak kurang juga ianya menjadi bahan sindiran atau kutukan kawan-kawan terutamanya bila kita terlalu lama dalam bilik air (jamban). Pasti bila keluar je bilik air, kawan-kawan akan perli, Buasir ke? Apehal lama sangat dalam toilet tu.
 
 
Tahukah Anda?
 
 
 
Buasir atau hemoroid adalah penyakit yang terjadi pada bahagian dubur. Penyakit ini dapat dikesan apabila saluran dubur membengkak. Ianya boleh berlaku sama ada di dalam dubur atau di kawasan luar. Biasanya pesakit akan berasa sakit kesan tekanan otot dubur ke atas bengkak tersebut sehingga menyebabkan proses pembuangan air besar menjadi amat perit. 
propolis active untuk buasir, propolis active malaysia
 
 
 
Bengkak itu terjadi disebabkan oleh pengembangan saluran darah pada sel-sel yang melapisi saluran dubur. Selain bengkak pada saluran dubur, pendarahan semasa membuang air besar juga terjadi disebabkan oleh luka pabila najis keras bergesel dengan buasir.
 
 
BAGAIMANA BUASIR TERJADI?
 
 
Buasir merujuk kepada urat darah di dalam dinding dubur. Kedudukannya berada di bawah selaput lendir iaitu lapisan dubur yang paling dalam. Tekanan berlebihan di bahagian rektum menyebabkan dinding vena darah teregang dan membonjol, kadangkala boleh pecah, menyebabkan buasir.
 
 
Di dalam saluran dubur manusia terdapat kusyen vaskular di antara anus dengan rektum bawah, menjadikan otot-otot dubur menjadi elastik atau kenyal.
 
 
Apabila seseorang mengalami sembelit dan cuba meneran najis yang mengeras di dalam kolon dengan kuat ketika membuang air besar, struktur ini akan membengkak. Lama-kelamaan ia menjadi kurang memberi dan akhirnya terjulur keluar daripada dubur bersama darah yang berwarna merah cerah yang menitis, tersembur atau meninggalkan kesannya apabila dikesat tisu tandas.
 
 
Walaupun pendarahan dan sembelit dilihat sebagai gejala utama buasir, cirit-birit juga boleh menjadi puncanya. Pendarahan yang berlaku daripada dubur tidak semestinya buasir tetapi boleh jadi petunjuk kepada lain-lain penyakit yang lebih serius seperti kanser kolorektal.
 
 
Ada 4 Tahap Buasir:
 
 
khasiat propolis, ubat buasir, propolis gold malaysia
 
 
 
Anda Di Tahap Yang Mana?
 
 
 

 

 

 

Apa Itu Propolis Active?

 
 
 
 
 
BERMINAT UNTUK DAPATKAN PROPOLIS ACTIVE INI?
 
 
 

Call/Whatsapp: 60197603899 | Link WhatsApp

Atau Copy kemudian Paste di browser anda link wasap berikut:

www.wasap.my/60197603899/NakOrderPROPOLIS

60197603899

Facebook: @YanalisOfficial

Website : http://yanalis.com/

Leave a Comment