Petua Tradisional Untuk Cantik

Posted by pengurus 09/01/2018 0 Comment(s)

~Petua menegangkan kulit dan menghilangkan jerawat

Rebus segenggam manjakani. Biar sampai menggelegak dan pekat. Lebih elok jika direbus dalam periuk tanah. Bila dah suam, sapu je ke muka. Bila dah kering, baru cuci.


~Petua melicinkan dan melembutkan kulit


Susu tepung bayi dicampur dengan madu, dibancuh pekat dengan air. Lumurkan pada wajah atau badan. Biarkan selama 5-10 minit. Selepas itu, dengan membaca selawat 3 kali, cuci muka atau badan dengan air suam. Amalkan seminggu sekali sahaja....

 

~Petua menghilangkan parut 


1. Mule2 campurkan asam jawa ngn tepung ubi.gaul sebati. kemudian campurkan sedikit air(agak2 bhn 2 leh disapu di kawasan parut). Sapukan di bhgn parut pd setiap mlm,biarkan smp esok pg br cuci. InsyaAllah, bekas parut akn semakin pudar dan hilang.Rajin2la sapu kalo nk cantik kn..

2. Bila makan pisang tu, kulitnya jgn di buang. kulit pisang di gosokkan pada kulit yang bermasalah (parut atau kering) amalkan.. lelama hilang parut tu. caaaya lah...

 

~Petua menurunkan semula berat badan

 

Amalkan minum satu sudu olive oil... 100%pure pada setiap pagi. Setengah jam kemudian baru bersarapan dan minum .

 

~Petua melicinkan kulit muka tak sekata dan kusam


Bahan-bahan: Putih telur + 1 lapis tisu muka


Asingkan putih telur.. kemudian ambil tisu muka.. kan dia ada 2 lapis.. keluarkan 1 lapis aje. Kemudian gunting tisu tu mengikut bentuk yang uolss nak tampal kat muka nanti. Pastu sapu putih telur tu kat muka dan tampalkan tisu tadi satu persatu.


Part yang paling best bila dah kering.. Uolss tanggalkan perlahan2.. dan nampak kat tisu tu cam berduri2.. Itu whitehead la tu.. muka pon rasa tegang dan segar.. Petua ni, mama sis ajar masa sis kecik-kecik dulu. Mama sis selalu buat..

 

~Petua mengurangkan kedut


Masa uolss bangun dari tidur pas kumur-kumur tu, tepuk-tepuk bawah dagu tu, pastu urut ke atas sambil bace selawat 3 kali. Kemudian, kat dahi tu tarik dari tgh dahi tu ketepi. 

 

~Petua Kekal Langsing


Minum secawan teh cina(hijau) bersama limau nipis atau kasturi. Amalkan setiap bangun pagi, makan tengah hari, makan malam atau sebelum masuk tidur. Dalam seminggu, Insya Allah berkesan..

 

~Petua membuang angin

Masukkan sesudu besar jintan manis dan seinci halia ke dalam periuk dan rebus sehingga menggelegak beberapa kali. Anggaran dalam 10-15 minit.. Dah suam, baru minum.. Dalam 4-6 bulan inshaAllah boleh nampak kesannya.. Bergantung kepada badan asal pengamal.. Sehari sekali minum pun da cukup....mula2 minum.. angin byk kuar tau... 

 

 

Bercerita mengenai halia ni, sis nak share sikit mengenai produk yang sangat berkesan untuk kurangkan masalah kolestrol dalam badan. Sis ada keluarkan satu produk yang berasaskan pati halia tau. Kalau uolss setuju dengan pendapat sis, halia ni banyak sangat manfaatnya. Betul kan? So, keluarlah sebuah produk yang berasaskan pati halia ni. Namanya Zanjibayl Extract. 

 

 

 

Sis gerenti produk ni 100% bebas bahan kimia ok.. Cara nak amalkan sangat mudah. Sedap pulak tu. Uolss cuma perlu ambil pagi dan malam sahaja. Kalau uolss jenis nak jaga bentuk badan, ambil Zanjibayl Extract ni selama sebulan. Amalkan konsisten. Uolss akan nampak result yang sangat positif.

 

Meh sis kongsikan beberapa khasiat dan kelebihannya:

 

✔ Mengelakkan Saluran Vena Tersumbat
✔ Membersihkan Arteri-arteri Tersumbat
✔ Menurunkan Kolesterol Tinggi
✔ Memperbaiki Saluran Darah
✔ Membantu Menstabilkan Tekanan Darah Tinggi
✔ Membantu Menurunkan Kadar Gula Tinggi Dalam Badan
✔ Membantu Dalam Masalah Gout

 

Jom dapatkan segera Zanjibayl Extract ni. Sis memang sangat-sangat cadangkan pada uolss untuk cuba Zanjibayl ni.. Pasti puas hati!

 

Jika anda mahu lihat lebih banyak testimonial pengguna? Boleh terus ke page Yanalis Signature Skincare Official. Apa tunggu lagi? Terus bertindak dan gunakan produk suplemen yang telah terbukti berkesan ini dengan izin Allah.

Call/Whatsapp: 60197603899 | Link WhatsApp

Atau Copy kemudian Paste di browser anda link wasap berikut:

http://zanjibayl.wasap.my

 

Facebook: @YanalisOfficial

Website : http://yanalis.com/

 

*selagi Stok Masih Ada

Leave a Comment