Daun Mengkudu Mengecutkan Jerawat Batu?

Posted by pengurus 23/01/2018 0 Comment(s)

Hijau Hijau Daun Mengkudu,
Boleh Kecutkan Si Jerawat Batu...

 

Daun Mengkudu Mengecutkan Jerawat Batu?


Haa. Kan sis dah berpantun.. hehe.. Bukan apa, uolss yang mengalami masalah jerawat batu tentunya tengah risau sekarang ni, kan? Sebab sis dapati ramai benar yang inginkan petua menghilangkan jerawat batu. Malahan kalau uolss nak gunakan petua ni untuk merawat jerawat biasa pun boleh. Takde masalah. Kali ni bahan utama yang uolss perlukan adalah daun mengkudu. Tapi uokss hanya perlu pilih bahagian pucuknya sahaja ok.

 

pucuk mengkudu kecutkan jerawat

Pucuk Mengkudu

Uollss boleh ikuti langkah-langkah berikut:


1. Ambil segenggam pucuk mengkudu dan bersihkannya.

2. Kemudian, tumbuk pucuk mengkudu tu sampai lumat.

3. Bila dah lumat, sila campurkannya dengan minyak zaitun dan sedikit garam.

4. Gaulkan bahan-bahan tersebut hingga rata.

5. Sekarang, uolss picitlah jerawat tu untuk keluarkan nanah. Pastikan uolss gunakan hujung jari tau, dan elakkan daripada terkena kuku.

6. Bila dah selesai picit semua jerawat di muka, basuh muka dengan air suam dan lap dengan kain lembut.

7. Baiklah, sekarang letakkan bahan-bahan yang telah digaulkan tadi (pucuk mengkudu, minyak zaitun dan sedikit garam) kat tempat jerawat yang telah dipicit.

8. Biarkan ia meresap kat situ lebih kurang dalam jangka masa 5 minit.

9. Sebagai langkah terakhir, cucilah muka uolss sekali lagi.


Amalkanlah petua ini sehingga jerawat anda tu sembuh. Mudah-mudahan masalah jerawat anda tu dapat diselesaikan.


Selamat mencuba!


Extra Info: Sebagai langkah penjagaan muka, sebaiknya uolss gunakan set skincare Yanalis. Uolss kena ada set penjagaan muka harian hokey.. Kalau x jaga, sis confirm kulit uolss akan kusam dan kotoran sukar nak bersih sebab dah tebal melekat kat muka uolss..

 

set trial yanalis skincare

Trial Set Yanalis Skincare

 

Sis cadangkan uolss gunakan set skincare yanalis sama ada trial atau exclusive. Kalau uolss baru nak cuba, boleh gunakan set trial. Tapi kalau nak betul-betul punya jimat, uolss guna set exclusive.. Besar, berbaloi. Tahan lama okey.. Set trial tahan sebulan gitu.. Set excusive pulak tahan 3-5 bulan tau.. Kalau uolss pandai kira matematik, mesti tahu berapa banyak jimat kalau guna set exclusive Yanalis skincare.

 

Set Exclusive Yanalis Signature Skincare

 

Oh ye.. Kalau masalah jerawat tu masih ada, boleh gunakan krim jerawat yanalis. InshaAllah jerawat cepat kecut.

 

 

1 Lagi yang best pasal Yanalis Signature Skincare ni, selain selamat dan ada kelulusan KKM, kaum adam atau golongan lelaki pun sesuai hokeh guna set skincare ni. Jangan lepaskan peluang. Dapatkan Sekarang.

 

Kalau uolss berminat nak tahu pasal set skinare dan krim jerawat yanalis, uollss klik je button wasap kat bawah ni okeh:

Call/Whatsapp: 01128970697 | Link WhatsApp

Atau Copy kemudian Paste di browser anda link wasap berikut:

www.wasap.my/601128970697/Nak+Tanya+Set+Skincare+Dan+Acne+Cream+Yanalis

 

Leave a Comment